Endodonție

Despre Endodonție

Ramură a medicinei dentare care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul sistemului de canale din interiorul dinților.

Tratamentul endodontic (denumit și „tratamentul de canal” sau „scoaterea nervului”) este o procedură medicală dentară, care tratează „interiorul dintelui” (întregul sistemul de canale și camera pulpară) pentru protejarea, prevenirea și tratarea infecțiilor. Acest tip de tratament îndepӑrtează materialul biologic din interiorul rădăcinilor dentare atunci când acesta este infectat, necrozat sau are o posibilitate ridicată de infecție. În unele cazuri, această procedură este necesară pentru aplicarea unor lucrări dentare care se pot infecta în urma șlefuirii dinților.

După îndepărtarea materialului biologic din interiorul rădăcinii și curățarea sistemului de canale radiculare se poate trece la procedura de obturație de canal definitivă.

Importanța tratamentului endodontic este dată de faptul că dintele afectat va fi salvat, evitând procedura de extracție.

Tratamentul endodontic necesită efectuarea unei radiografii sau mai multe, pentru a observa starea canalelor din interiorul dinților și a dinților în general.

Beneficii ale procedurilor de endodonție

Programează-te

Contactează-ne pentru mai multe detalii despre procedurile medicale sau pentru orice alte cereri stomatologice. Fă-ți o programare, iar de acolo ne ocupăm noi!

Contact

Adresă: Str .Transilvaniei, nr. 6A, ap. 2, Baia Mare
Telefon: 0747 137 679
E-mail: contact@promedicabaiamare.ro

Program

Dr. Luana Lucia CIUPEI

medic stomatolog
medic specialist ORTODONȚIE

Luni, Miercuri, Joi: 13:00 – 19:00
Marți: 09:00 – 17:00

Dr. Marilena IOSIF

medic stomatolog

Luni, Miercuri, Joi: 13:00 – 19:00
Marți, Vineri: 09:00 – 17:00